Putyin útilaput kötött mindenre hajlandó űrigazgatójának talpára

Pedig Dmitrij Ragozin mindenben támogatta elnökét, Twitteren is rendszeresen védelmezte az oroszok ukrajnai háborúját. További sorsa egyelőre ismeretlen.

2022. július 15., 18:44

Szerző:

Azonnali hatállyal felmentette Vlagyimir Putyin orosz elnök Dmitrij Ragozint, az orosz állami űrkutatási hivatal, a Roszkozmosz vezetőjét. A Kreml által publikált, friss elnöki rendeletből kiderült, helyére Jurij Boriszov eddigi miniszterelnök-helyettes kerül. 

Ragozin eddig az elnök ukrajnai háborújának hangos, és elkötelezett támogatója volt, Twitteren még amerikai kollégáival is rendszeresen veszekedett, sőt sokszor fenyegetett orosz atomcsapással is. Arról nincs hír, hogy leváltása után Ragozin kap-e új állami pozíciót, vagy hogy mi lett a sorsa. Előzetes értesülések szerint új feladatai Ukrajna megszállt területére szólíthatják majd.

(Kiemelt kép: Dmitrij Ragozin. Fotó: Kirill Kudrjavcev / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.