Medvegyev: Lengyelország és Magyarország elfoglalja az egykori Ukrajna nyugati területeit

Dmitrij Medvegyev Twitteren osztotta meg jóslatait, hogy mik történhetnek a következő évben. 

2022. december 27., 08:24

Szerző:

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök egy tíz pontból álló jóslatot osztott meg Twitteren, amelyből a negyedik pontban Magyarországot és Lengyelországot is megemlítette.

„Szilveszterkor mindenki csak jósolgat, és ilyenkor sokan olyan hipotézisekkel állnak elő, mintha azon versenyeznének, hogy ki tudja a legvadabb, legabszurdabb dolgokat mondani. Íme a mi szerény hozzájárulásunk ehhez” – írta posztjában Medvegyev. A volt orosz elnök pedig tíz ilyen eshetőséget sorolt fel:

  1. Az olaj ára hordónkénti ára 150 dollár lesz, a gáz ára pedig meghaladja az 5000 dollárt ezer köbméterenként.
  2. Az Egyesült Királyság újra csatlakozik az EU-hoz.
  3. Az Európai Uniós összeomlik az Egyesült Királyság visszatérése után; az euró mint uniós valuta megszűnik.
  4. Lengyelország és Magyarország elfoglalja az egykori Ukrajna nyugati területeit.
  5. Létrejön a Negyedik Birodalom, ami magába foglalja Németországot, Lengyelországot, a balti államokat, Csehországot, Szlovákiát, a „Kijevi Köztársaságot” és más kitaszított területet.
  6. Háború fog kitörni Franciaország és a Negyedik Birodalom között. Európa fel lesz osztva, Lengyelországot eközben újra felosztják.
  7. Észak-Írország leszakad az Egyesült Királyságtól és csatlakozik az Ír Köztársasághoz.
  8. Polgárháború tör ki az USA-ban, amelynek következtében Kalifornia és Texas független állam lesz. Texas és Mexikó szövetséges államot alkot. Elon Musk megnyeri az elnökválasztást több államban, amelyek az „új polgárháború” végén a republikánusokhoz tartozik majd.
  9. Az összes legnagyobb tőzsde és pénzügyi tevékenység elhagyja az USA-t és Európát, majd Ázsiába költöznek.
  10. A Bretton Woods-i monetáris irányítási rendszer összeomlik, amitől összemlik az IMF és a Világbank. Az euró és a dollár mint globális tartalékvaluta megszűnik. Helyettük a digitális fiat valutákat (beválthatatlan papírpénz, a Szerk.) fogják aktívan használni.

A felsorolást a volt elnök azzal a mondattal zárta, hogy „üdvözlet az angolszász barátaiknak és boldogan bégető malacaiknak!”

(Kiemelt kép: Dmitrij Medvegyev, Oroszország Biztonsági Tanácsának helyettes vezetője a moszkvai Vörös téren 2020. június 24-én. Fotó: Jekatyerina SHTUKINA / SPUTNIK / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.