Új, fontos pozíciót adott Putyin Medvegyevnek

Új, első elnökhelyettesi tisztséget hozott létre Vlagyimir Putyin elnök az orosz hadiipari bizottságban, amelyre Dmitrij Medvegyevet, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettesét nevezte ki.

2022. december 26., 16:53

Szerző:

Az erről szóló rendeletet, amely aláírásának napján lépett hatályba, hétfőn tették közzé a jogi portálon. Putyin Alekszandr Kurenkovot, a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetőjét is kooptáltatta a hadiipari bizottság tagjai közé.

Dmitrij Medvegyev egy ciklus erejéig, 2008. május 7. és 2012. május 7. között Oroszország elnöke volt, mivel az orosz alkotmány megtiltotta, hogy az államfő - adott esetben Vlagyimir Putyin - két mandátum letöltését követően újra jelöltethesse magát. Putyinnak az elnöki tisztségbe való visszatérése után Medvegyev 2012. május 8. és 2020. január 15. között a miniszterelnöki posztot töltötte be.

A politikust Putyin, aki az orosz nemzetbiztonsági bizottság elnöke is, 2020. január 15-től a saját helyettesének nevezte ki a testület élén.

(Kiemelt kép: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke, a kormányzó Egységes Oroszország párt vezetője a Biztonsági Tanácsnak Vlagyimir Putyin orosz államfő részvételével tartott videokonferenciáján vesz részt a Moszkva melletti Gorkijban 2022. október 19-én. Fotó: MTI/AP/Szputnyik pool/Jekatyerina Stukina)

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.