A Ryanair nyelvi teszthez köti az utazást

A Ryanair légitársaság az Egyesült Királyságba utazó dél-afrikai utasokat arra kényszeríti, hogy állampolgárságuk igazolása érdekében egy afrikaans nyelvű tesztet töltsenek ki, ezzel igyekeznek kiszűrni a hamis útlevéllel rendelkezőket. 

2022. június 7., 17:21

Szerző:

„A hamis dél-afrikai útlevelek gyakorisága miatt az Egyesült Királyságba utazó dél-afrikai utasainktól megköveteljük, hogy töltsenek ki egy egyszerű kérdőívet afrikaans nyelven. Aki nem tudja kitölteni, attól megtagadjuk az utazást, és teljes visszatérítést kapnak”

– áll a Ryanair közleményében.

A kvíz, amely beszámolók szerint tele van nyelvtani és helyesírási hibákkal, olyan kérdéseket tartalmaz például, hogy mi Dél-Afrika nemzetközi előhívószáma, mi a fővárosa és ki az ország jelenlegi elnöke.

Dél-Afrikában 11 hivatalos nyelv van, és – egy legutóbbi népszámlálás adatai szerint – csak a lakosság 13 százaléka beszéli az afrikaanst anyanyelvi szinten.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: DPA/AFP | Christophe Gateau)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.