A Ryanair nyelvi teszthez köti az utazást

A Ryanair légitársaság az Egyesült Királyságba utazó dél-afrikai utasokat arra kényszeríti, hogy állampolgárságuk igazolása érdekében egy afrikaans nyelvű tesztet töltsenek ki, ezzel igyekeznek kiszűrni a hamis útlevéllel rendelkezőket. 

2022. június 7., 17:21

Szerző:

„A hamis dél-afrikai útlevelek gyakorisága miatt az Egyesült Királyságba utazó dél-afrikai utasainktól megköveteljük, hogy töltsenek ki egy egyszerű kérdőívet afrikaans nyelven. Aki nem tudja kitölteni, attól megtagadjuk az utazást, és teljes visszatérítést kapnak”

– áll a Ryanair közleményében.

A kvíz, amely beszámolók szerint tele van nyelvtani és helyesírási hibákkal, olyan kérdéseket tartalmaz például, hogy mi Dél-Afrika nemzetközi előhívószáma, mi a fővárosa és ki az ország jelenlegi elnöke.

Dél-Afrikában 11 hivatalos nyelv van, és – egy legutóbbi népszámlálás adatai szerint – csak a lakosság 13 százaléka beszéli az afrikaanst anyanyelvi szinten.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: DPA/AFP | Christophe Gateau)

Bernie Ecclestone golyót is vállalna az „első osztályú” Vlagyimir Putyinért, szerinte nem szándékosan öltek meg több ezer civilt az oroszok. A Formula-1 korábbi vezére egyúttal megérti Volodimir Zelenszkijt, mert humorista volt, az ukrán elnök szerinte vissza szándékozik térni a szakmájához.

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.