Csoda Törökországban: Több mint 160 óra után mentettek ki egy túlélőt a romok alól

Több mint 160 órával a földrengés után kimentett egy férfit a törmelékek alól Törökországban egy orosz, fehérorosz és kirgizisztáni mentőcsapat – számolt be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata hétfőn.

2023. február 13., 08:18

Szerző:

A tájékoztatás szerint a férfi kiemelése a romok alól több mint 4 órán át tartott. „A munkálatokat sötétben végezték, miközben attól tartottak, hogy életveszéllyel fenyeget az épületszerkezet esetleges összeomlása” – tette hozzá a minisztérium. 

A sérültet, mielőtt kihúzták volna a romok alól, elsősegélyben részesítették. A kiemelési műveletet követően átadták a helyi mentőknek. 

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma korábban arról számolt be, hogy a kutatási és mentési munkálatok megkezdése óta Törökországban öt embert, köztük egy gyermeket mentettek ki a romok alól, míg Szíriában három embert, köztük egy gyermeket. 

A földrengés halálos áldozatainak száma Törökországban elérte a 29 695-öt. Szíriában 3775 halottról tudni.

(Kiemelt képünk: Kínai mentők vesznek részt a 7,7 és 7,6 erősségű földrengések utáni kutató-mentő munkálatokban a törökországi Hatayban 2023. február 11-én. Fotó: henzhen Rescue Volunteers/Han/Anadolu Agency/AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.