Csalással és pénzmosással vádolják Trump egykori vezető tanácsadóját

Pénzmosással, csalással és összeesküvéssel vádolják Steve Bannont, Donald Trump volt amerikai elnök korábbi tanácsadóját.

2022. szeptember 9., 17:29

Szerző:

Donald Trump vezető tanácsadóját azzal vádolják, hogy adományozókat vert át egy adománygyűjtésen, hogy abból segítsen Trumpnak felépíteni az amerikai-mexikói határfalat – írta a BBC.

Bannont csütörtökön adta fel magát a New York állambeli hatóságoknak, amikor az esküdtszék hat büntetőjogi vádat emelt ellene. A bíróságon az újságíróknak azt mondta, hogy vissza fog vágni a hatóságoknak. 

Bannont júliusban bűnösnek találták az amerikai kongresszus megsértésében, miután nem engedelmeskedett a tavaly január 6-ai zavargásokat vizsgáló bizottság jogi felszólításának. Ebben az ügyben a jövő hónapban kell ítéletet hoznia a bíróságnak, és akár két év börtönbüntetés is várhat Bannonra.

(Kiemelt kép: Steve Bannon, Donald Trump volt tanácsadója sajtótájékoztatón a manhattani legfelsőbb bíróság előtt az egyesült államokbeli New Yorkban 2022. szeptember 8-án. Fotó: John Nacion / NurPhoto / NurPhoto via AFP)