Rengetegen visszaélnek a COVID-igazolvánnyal

Franciaországban egyre többen kerülnek kórházba koronavírusos megbetegedéssel. 

2021. december 13., 09:27

Szerző:

Franciaország 400 vizsgálatot indított a hamis COVID-19 egészségügyi igazolványokat forgalmazó hálózatok ellen – közölte a belügyminiszter vasárnap, miközben a vírus okozta kórházi kezelések száma országszerte meredeken emelkedik.

Az elmúlt napokban a francia média figyelmét egy vírussal fertőzött nő esete kötötte le, aki egy párizsi regionális kórházban halt meg, miután hamis oltási igazolást mutatott fel. A kórház intenzív osztályának vezetője elmondta, hogy azonnali antitestkezelést adtak volna a nőnek, ha tudták volna, hogy nem volt beoltva.

„A hatóságok több ezer hamis COVID-19 egészségügyi igazolványt azonosítottak, amelyek Franciaország-szerte használatban vannak”

– mondta Gerald Darmanin belügyminiszter. Hozzátette, hogy mintegy 400 vizsgálatot indítottak a hamis igazolványokkal való házalással kapcsolatban, köztük olyanokat is, amelyek egészségügyi szakemberekhez kötődnek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

 

 

16:47

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást – derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.

16:22

Egy pénteken kiszivárgott felső feljegyzésben az amerikai légierő tábornoka, és a Légi Mobilitási Parancsnokság (AMC) parancsnoka, Mike Minihan utasította az irányítása alatt dolgozó tiszteket, hogy készüljenek az USA és Kína közötti háború kitörésére. A parancsnok szerint a harc kirobbanása 2025-re várható, az amerikai és tajvani választásokat követő évben.

A Tennessee-állambeli Memphisben ismét halálos áldozattal járt egy fiatal, 29 éves fekete fiú egyszerű igazoltatásával induló rendőri eljárás. Azóta videót is publikáltak, amiből kiderül: a férfit brutálisan megverték a rendőrök három nappal azelőtt, hogy sérüléseibe belehalt.