Casillas szerint feltörték a Twitter-fiókját, elnézést kér a meleg közösségtől

Korábban az jelent meg nála bejegyzésben, hogy ő maga is meleg, és reméli ennek ellenére is tisztelik. Most közölte, malőr történt.

2022. október 9., 17:58

Szerző:

„Meghekkelétk a fiókomat, de már minden rendben. Elnézést kérek minden követőmtől. De különösen elnézés kérek az LMBT-közösségtől!” – közölte Twitterén a 167-szeres válogatott volt spanyol kapus, és Real Madrid játékos, Iker Casillas. A 41 éves focisztár oldalán korábban az jelent meg: „Remélem tiszteltek: meleg vagyok!”. Erről mos elárulta, nem ő rakta ki, hanem valakik az ő nevében.

A korábbi tweetre Carles Puyol ugyancsak visszavonult katalán középpályás és Barcelona-játékos is válaszolt, de róla nem tudni, visszavonta-e már állításait. Casillas hirtelen, és furcsán megjelent „comingoutja” zavarba ejtette a spanyol sajtót és kommentátorokat is. Egyrészt nagyon ritka, hogy európai focisztárok is nyíltan felvállalják másságukat, másrészt a Real exkapusa egyátlalán nem reagált egy jü ideig megkereséseikre, miután a bejegyzés megszületett.

(Kiemelt kép: Iker Casillas. Fotó: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Tegnap 17:26

Az Európai Uniónak (EU) védenie kell külső határait, csak a valódi menekülteket kell befogadnia – hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz kormányfő az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakció Varsói Csúcs (Warsaw Summit) című konferenciáján szombaton lejátszott videóüzenetében.

Észtország nagy hatótávolságú rakéta-sorozatvető rendszerekkel (HIMARS) bővíti védelmi rendszerét, a 70-300 kilométeres hatótávolságú, amerikai fegyverrendszerek várhatóan 2024-ben érkeznek az országba – közölte az észt védelmi minisztérium szombaton.