Brit kémek: sok orosz katonának saját magának kell golyóálló mellényt vásárolni

A brit Védelmi Hírszerzés új közleménye szerint ez is mutatja a megszálló hadsereg folyamatos összeomlását.

2022. október 15., 09:27

Szerző:

A birt Védelmi Minisztérium hírszerző osztálya újabb jelentést tett közzé Twitteren az orosz-ukrán háború jelenlegi helyzetéről. Jelentésükből kiderül:

Két hete elkezdődött az újonnan mobilizált orosz katonai egységek bevetése az ukrajnai megszálló háborúban. A legtöbb olyan katona, aki a mozgósítással került át nagyon rosszul van felszerelve.

Sok tartalékosnak valószínűleg kiadták, hogy saját magának, saját pénzéből kell megvásárolnia a csatatéren nélkülözhetetlen golyóálló mellényét, Ezt a háború előző szakaszában még a központi beszerzésből tudta Oroszország biztosítani.

A mintegy 40 ezer rubeles védelmi eszközökből 2020-as adatok szerint az orosz központi katonai beszerzés rendelkezésére 300 000 darab állt. Azonban az ukrajnai háború következtében pazarló és korrupt gyakorlatuk nyomán mostanra ebből a legalapvetőbb eszközből is hiány alakulhatott ki.

(Kiemelt kép: Mozgósított orosz katonák Moszkvában. Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

16:39

A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.