Börtönbe megy a nő, aki azt hazudta, hogy megerőszakolta tizenkét fiatal férfi Cipruson

2019. december 30., 11:21

Szerző:

Nemi erőszak hamis vádja miatt bűnösnek találtak egy brit nőt Cipruson – írja a BBC nyomán az Index. A 19 éves nő még júliusban vádolt meg azzal 12 izraeli fiatalt, hogy csoportosan megerőszakolták a ciprusi Ayia Napa egyik szállodájában. 

Most azonban visszavonta korábbi vallomását, és azt mondta, a ciprusi rendőrök miatt hazudott az esetről. Állítása szerint kényszerítették és azzal fenyegették, hogy letartóztatják, sőt, szerinte megtagadták azt is, hogy az ügyvédje segítségét kérje. A ciprusi rendőrség tagadja a vádakat.

A tárgyalás október elején kezdődött, az ítélethirdetés pedig január 7-én lesz. A Telegraph szerint a nőt várhatóan egy év börtönre ítélik, és 1700 euró büntetést is be kell majd fizetnie.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.