Boris Johnson kiosztotta a világot, a Muppet show-val példálózott

A brit miniszterelnök szerint világnak végre „fel kell nőnie", és kezelnie kell a klímaváltozást.

2021. szeptember 23., 06:57

Szerző:

 Ezt Boris Johnson brit miniszterelnök szerdán este az ENSZ-közgyűlés csúcsszintű ülésszakának általános vitáján New Yorkban jelentette ki. Beszédében a brit államfő nagyobb erőfeszítéseket követelt a nemzetközi közösségtől. Boris Johnson kiemelte, hogy a klímavédelmi intézkedések nemcsak bolygónknak válnak hasznára, de a nemzetgazdaságoknak is.

„Meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk tanulni és fejlődni, végre felelősséget vállalva az általunk nemcsak bolygónknak, de önmagunknak okozott károkért is. Ideje az emberiségnek felnőnie" – jelentette ki.

Boris Johnson szerint  a világhírű Muppets bábfigurák csapatából ismert Kermit, a béka dalával ellentétben „könnyű zöldnek lenni".

„Amikor Kermit, a béka azt énekelte, hogy nem egyszerű zöldnek lenni", tévedett. Mert nemcsak hogy egyszerű, de megéri és helyes is zöldnek lenni!" 

– mondta a brit miniszterelnök.

Boris Johnson hangsúlyozta, minden államnak ki kell vennie a részét a klímaváltozás elleni küzdelemből.
„Amennyiben minden marad a régiben, úgy a hőmérséklet 2,7 Celsius-fokkal vagy még többel is növekedhet az évszázad végéig. Ne is törődjenek azzal, hogy ez mit fog tenni a jégmezőkkel. Korábban sosem látott mértékű elsivatagosodást, aszályokat, terméskiesést és az emberiség tömeges migrációját fogjuk megtapasztalni. Nem egy előre nem látható természeti katasztrófa, vagy szerencsétlenség, hanem annak következtében, amit most teszünk" – emelte ki a brit kormányfő.

(Kiemelt kép: EDUARDO MUNOZ / POOL / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.