Belehalt a brit rockzenész az oltás szövődményeibe

A felesége a mentőautóban búcsúzott el tőle. 

2021. június 28., 08:10

Szerző:

AstraZeneca oltást kapott, majd több mint egy héttel később agyvérzést kapott a brit zenész, Penrith Auction Mart, művésznevén Zion. Az orvosok szerint az oltás ritka szövődménye végzett a férfival, akit párja és orvosa is bátorította az oltásra – írta a Daily Mail. Zion május 19-én került a Newcastle-i Royal Viktoria gyengélkedőjére, miután gyötrő fejfájás kezdett rajta eluralkodni.

A férfi korábban eljegyezte barátnőjét Vikki Spittet, de összeházasodni nem tudtak. Vikki a Daily Mailnek azt mondta, május 15-én hívta először a mentőket, mert Zion nem tudott kikelni az ágyból. Az orvosoknak elmondta, hogy a férfi kapott oltást, de a mentősök szerint azóta eltelt már sok idő, ezért migrénre gyanakodtak. A férfi állapota két nappal később rosszabb lett, nem tudta kimondani a szavakat, és rohamot kapott. Ezután került kórházba. 

A férfi párja a lapnak elmondta, mivel nem mehetett Zionnal a kórházba, ezért úgy búcsúzott el tőle, hogy még újra látni fogja. „Azt hittem, hogy stroke-ot kapott, és rendben lesz majd. Fitt és egészséges volt” – nyilatkozta a férfi jegyese. 

 

(Kiemelt kép: Lord Zion Official Facebook-oldala)