Beiktatásakor kapta el a koronavírust a hondurasi elnök

Enyhe tünetei vannak.

2022. február 7., 07:10

Szerző:

Pozitív lett Xiomara Castro hondurasi elnök koronavírus kimutatására szolgáló PCR-tesztje tíz nappal azt követően, hogy egy zsúfolt stadionban tartott tömegrendezvény keretében beiktatták hivatalába, írja az MTI.

A baloldali politikus vasárnap közölte mikroblogján, hogy megfertőződött a koronavírussal. Hozzátette, hogy csak enyhe tünetei vannak, és felgyógyulásáig karanténból, távmunkában fogja ellátni hivatali teendőit.

Xiomara Castro személyében az ország történetében először került nő az elnöki tisztségbe. A 62 éves politikust január 27-én iktatták be a tegucigalpai nemzeti stadionban rendezett ceremónián több ezer résztvevő, külföldi vendégek, többek között Kamala Harris amerikai alelnök jelenlétében. Az eseményről szóló felvételeken rengeteg kézfogás és ölelés volt látható.

(Kiemelt képünk: Xiomara Castro hondurasi elnök részt vesz a hondurasi Suyapa-szűz, Honduras védőszentjének szentmiséjén a felfedezésének 275. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen Tegucigalpában, Hondurasban 2022. február 2. Fotó: Jorge Cabrera / Anadolu Agency / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.