Balhé közepette kezdődik az olimpia

A tüntetés hangját a ceremónia közben is lehet hallani, amikor leáll a zene.

2021. július 23., 14:12

Szerző:

Az olimpia megrendezését ellenzők a Tokiói Közigazgatási Torony előtt gyűltek össze tüntetni, ahonnét az olimpia megnyitóünnepségnek helyt adó stadionhoz vonultak, írja az India Today. A fővárosi tiltakozással egy időben más japán nagyvárosokban is tüntetnek az olimpiai játékok megtartása ellen, mivel a koronavírus esetszámok már így is növekedésnek indultak. 

„Ma van az olimpia megnyitóünnepsége, és mi az azonnali leállítását követeljük. A rendőrség lezárta a stadion melletti környéket, de mi akkor is megpróbáljuk olyan közel tartani a demonstrációt a ceremóniához, amennyire csak lehet” – mesélte egy tüntető az India Today-nek. A stadion melletti tüntetést állítólag a stadionon belül is lehet hallani, amikor éppen nem szól a zene. 

Korábban már írtunk arról, hogy a japán lakosság jelentős része, valamint egészségügyi szakértők is ellenzik az olimpia megrendezését. Július elseje óta, amikor a versenyzők és edzőik megérkeztek Tokióba, 67 koronavírusos esetet regisztráltak a sportolók között. Sokak szerint az olimpia szervezői az esemény és saját hírnevüket teszik kockára azzal, hogy a járvány ellenére megtartják a nyári játékokat.

(Kiemelt kép: A tokiói olimpia megrendezése ellen tüntetnek emberek 2021. július 23-án, az olimpia megnyitóünnepségének napján. Fotó: David Mareuil / Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.