Rekordszámú fertőzött került kórházba az Egyesült Államokban

Az omikron miatt az Egyesült Államokban is egyre több a kórházban kezelt beteg.

2022. január 10., 21:25

Szerző:

Rekordszámú kórházi fertőzöttet jegyeztek fel az Egyesült Államokban, hétfőn 132 646 beteget regisztráltak. Az új adat több mint százzal haladja meg a tavaly januári rekordszámot – írja a Reuters alapján az index.hr.

Az omikron kevésbé okoz súlyos tüneteket, az egészségügyi tisztviselők viszont arra figyelmeztetnek, hogy a fertőzöttek nagy száma megterhelheti a kórházi rendszereket. Az új variáns miatt az Egyesült Államokban is egyre több a kórházban kezelt beteg, az elmúlt három hétben megduplázódott a számuk.

(Kiemelt kép: Miami közelében egy koronavírusos beteget szállítanak az intenzív osztályra. Fotó: Chandan Khanna / AFP)

12:15

A kelet-afganisztáni halálos földrengés által érintett több ezer környékbelinek tiszta vízre és élelmiszerre van szüksége, és fennáll a fertőző betegségek megjelenésének veszélye – jelentette ki az afgán egészségügyi minisztérium egyik tisztviselője vasárnap, napokkal azután, hogy egy ENSZ-ügynökség kolerajárvány kitörésére figyelmeztetett a térségben.

2022. június 26., 09:53

Több robbanás volt vasárnap kora reggel az ukrán főváros, Kijev központi, Sevcsenkivszkij nevű kerületében - közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere a Telegram közösségi alkalmazáson.