AstraZenecát kaphat pénteken Angela Merkel

Németországban csak a 60 év felettiek kaphatják meg a svéd-brit oltóanyagot, a német kancellár pedig beletartozik ebbe a korcsoportba.  

2021. április 15., 16:15

Szerző:

Angela Merkel német kancellár elmúlt 60 éves, így megkaphatja az AstraZeneca oltását, ugyanis Németországban a kockázati tényezők miatt csak a 60 év felettieket oltják a brit-svéd fejlesztésű vakcinával. A Welt című német lap úgy tudja, a kancellárt pénteken olthatják be – írja a HVG.

Az AstraZenecáról április elején állapította meg az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), hogy elképzelhető, a vakcina okozta a nagyon ritka, vérrögképződéses haláleseteket, azonban hangsúlyozták: az oltóanyag előnyei továbbra is felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait. Angela Merkel mellett Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnököt is az AstraZeneca vakcinájával oltották be korábban.

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.