Angela Merkel: Van még hátra pár nehéz hónap a járványból

„Egy világjárványról nem lehet előre megmondani, hogy mikor lesz vége, ahogyan többek között azt sem tudni, hogy például kialakulnak-e a vírusnak újabb, még veszélyesebb mutációi.”

2021. március 11., 07:49

Szerző:

A járvány elleni védekezés valószínűleg még egy ideig nehézségeket fog okozni. Hátra van még három-négy „nehéz hónap”, de utána, az oltási kampány előrehaladása révén érezhetően javul majd a helyzet - mondta Angela Merkel lakosságifórum-sorozatának (Bürgerdialog) online formátumban tartott rendezvényén, melyen telefonos és internetes lelkisegély-szolgálatok munkatársaival beszélgetett - írja a hvg.hu.

Merkel elmondta, hogy a járvány kezelése politikai szempontból sok bizonytalansággal nehezített feladat. A 2008-ban elmélyült pénzügyi válságban lehetett tudni, hogy mi a teendő, meg kell szüntetni a krízis kiváltó okait, meg kell támogatni a bajba jutott bankokat, ezzel szemben a mostani  járványában „igyekszünk hidakat építeni, de nem tudjuk, hogy pontosan hova, mert nem látjuk a túlpartot”.

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) kimutatása szerint mérsékelt növekedés mutatható ki az egy héttel korábbi adatokhoz képest.

(Kiemelt képünk: Berlin. 2021 február 25. MTI/AP/AFP pool | John MacDougall)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.