Egy amerikai tábornok már az USA és Kína közötti háború kitörésére készül

Egy pénteken kiszivárgott felső feljegyzésben az amerikai légierő tábornoka, és a Légi Mobilitási Parancsnokság (AMC) parancsnoka, Mike Minihan utasította az irányítása alatt dolgozó tiszteket, hogy készüljenek az USA és Kína közötti háború kitörésére. A parancsnok szerint a harc kirobbanása 2025-re várható, az amerikai és tajvani választásokat követő évben.

2023. január 28., 16:22

Szerző:

Az amerikai légierő (US Air Force, USAF) tábornoka, Mike Minihan az általa irányított tiszteknek küldött emlékeztetőben azt jósolta, hogy az Egyesült Államok két éven belül háborúban áll majd Kínával, ezért azt tanácsolta a beosztottjainak, hogy készüljenek fel a fegyveres konfliktusra. A Légi Mobilitási Parancsnokság parancsnoka az NBC News birtokába került üzenetben azt írta: reméli, téved, a megérzése viszont azt súgja, hogy 2025-ben kitörnek a harcok. A Légi Mobilitási Parancsnokság közel 50 000 szolgálati taggal és közel 500 repülőgéppel rendelkezik, és a szállításért és az üzemanyag-utántöltésért felelős. 

Minihan meglátását azzal indokolta, hogy 2024-ben mind az Egyesült Államokban, mind Tajvanon elnökválasztás lesz, ami megoszthatja az amerikai hadsereg figyelmét. Ez szerinte lehetőséget biztosít Kínának arra, hogy megtámadja Tajvant. 

A parancsnok még a felkészüléssel kapcsolatos céljait is megfogalmazta. Ezek között szerepelt egy megerősített, mozgékony csapat kiépítése, amely készen áll a harcra és a győzelemre. Az üzenet címzettjei azt az utasítást kapták, hogy február 28-ig jelentsenek a parancsnoknak minden jelentősebb erőfeszítésről a harcra való felkészülés érdekében.

„Lőjenek bele egy teljes tárat egy 7 méteres céltáblába azzal a tudattal, hogy az azonnali halál a lényeg. Célozzanak a fejre” 

– tette hozzá a parancsnok. 

Emellett a parancsnok fontos szerepet tulajdonít a drónoknak az elkövetkező konfliktusokban, ezért utasította a KC-135-ös légi utántöltő egységeket, hogy készüljenek az elérhető pilóta nélküli repülőgépek tömeges szállítására. 

A cikk megjelenését követően a védelmi minisztérium egy tisztviselője azt nyilatkozta, hogy az üzenet tartalma nem tükrözi a minisztérium Kínával kapcsolatos álláspontját. Az AMC azonban pénteken megerősítette, hogy a dokumentum valódi.

(Kiemelt képünk: Mike Minihan, az Egyesült Államok légierejének tábornoka, aki 2021. október 5. óta a Légi Mozgékonysági Parancsnokság parancsnoka. Forrás: Wikipédia)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.