4 millióval tartozik az áramszolgáltatónak, nem tud fizetni, ezért felajánlotta a veséjét

2020. március 3., 18:20

Szerző:

A szerb Goran Misic a közösségi oldalán az egyik veséjét ajánlotta fel annak, aki segít törleszteni adósságát. A szerbiai áramszolgáltatónak tartozik 1 millió 600 ezer dinárral (átszámítva 4 millió 300 ezer forinttal) – írja a Szabad Magyar Szó. A vranjei férfi

15 év alatt halmozta fel adósságát,

miután a cég, ahol dolgozott már régóta csődeljárás alatt van, 42 havi fizetéssel tartozik neki. „Azt gondoltam, ha megkapom az elmaradt pénzt, legalább a tartozás egy részét törleszteni tudom, de a cég nem fizetett” – mondta a férfi. Családjánál tavaly december közepén kapcsolták ki az áramot, ő pedig nem lát más kiutat, csak az egészségét tudja felajánlani.

„Tudom, hogy a szervkereskedelem illegális, nem is eladni szeretném a vesémet, hanem felajánlani egy olyan személynek, aki rá van szorulva, cserébe ő segíthetne nekem rendezni a tartozásomat”

A szolgáltató jelezte, sajnálja a családot,

de a férfi korábban lopta az áramot,

2013 júliusától pedig egyáltalán nem fizette számláit, így kénytelenek voltak lépni. A szerbiai gazdasági kamara azt tanácsolja, akinek járandóságát nem fizetik ki, kérjen igazolást arról, mennyi ideig dolgozott a cégnél. Ezt később felhasználhatja a csődeljárás alatt lévő vállalkozás elleni bírósági eljárásban, és marad esélye megszerezni elmaradt bérét.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.