A szerb egészségügyi miniszter nem érti az oltásellenes orvosokat

Zlatibor Loncar szerint, aki nem hisz a gyógyításban, az ne is tegye.

2021. július 25., 15:23

Szerző:

A szerb kormánytag szerint érthetetlen, hogy még az egészségügyben dolgozók között is előfordul a vakcinaellenesség. Zlatibor Loncar nyilatkozata szerint vannak olyan egészségügyi szakemberek, akik elhiszik, hogy chipet raknak az emberek szervezetébe a koronavírus-oltás beadásával. A szakminiszter a Vecernje Novosti nevű belgrádi napilapnak nyilatkozott a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Zlatibor Loncar aggódását fejezte ki, mivel Szerbiában a felnőtt lakosság fele oltotta be magát a koronavírus ellen. Véleménye szerint ilyen átoltottsági adatok mellett, nem fog kialakulni a társadalom számára védettséget nyújtó nyájimmunitás. A szakminiszter tehát támogatja a lakosság átoltottságának növelését.

A regisztrált fertőzöttek száma az országban három számjegyű növekedést produkált. 294-gyel több esetet találtak az előző naphoz képest. A járvány halálos áldozatainak száma az országban 7100-ra növekedett. Az elmúlt napon 5 ember halt bele a fertőzés okozta szövődményekbe.

(Kiemelt kép: A kínai Sinopharm szérumát tartalmazó fiola a Belgrádi Vásár területén létesített oltóközpontban. Fotó: Andrej Cukic/MTI)