A királyi család is elindult Balmoralba II. Erzsébet királynő válságos állapota miatt

Erzsébet királynő állapotáról a Buckingham-palota adott ki közleményt, hozzátartozói már elindultak hozzá Balmoralba.

2022. szeptember 8., 14:37

Szerző:

Károly herceg és Cornwall hercegnéje már Balmoralban van II. Erzsébet királynő mellett, míg Cambridge hercege még csak úton van – tudosított a BBC.

A Telegraph szerint Wessex grófja és grófnője, valamint York hercege is úton van a királynőhöz. Velük együtt a királynő összes gyermeke már úton van Skóciába.

A Buckingham-palota csütörtök kora délután közölte, hogy orvosi felügyelet alatt áll II. Erzsébet királynő, miután orvosai aggasztónak találták a 96 esztendős brit uralkodó egészségi állapotát.

Liz Truss miniszterelnök a közleményről azt mondta, hogy az egész országot mélyen érintette a hír. „Gondolataim – és az emberek gondolatai az egész Egyesült Királyságban – Őfelségével, a királynővel és családjával vannak ezekben az időkben” – tette hozzá. 

Sir Keir Starmer munkáspárti vezető azt mondta, hogy mélységesen aggódik a királynőért, valamint Nicola Sturgeon skót miniszterelnök is hasonló sorokat írt és jókívánságait küldte a királynőnek. Mark Drakeford walesi miniszterelnök a walesi nép nevében küldte jókívánságait.

(Fotó: Ben STANSALL / POOL / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.