Rendkívüli – válságos II. Erzsébet királynő állapota

A Buckingham-palota bejelentést tett. 

2022. szeptember 8., 14:05

Szerző:

Orvosi felügyelet alatt áll II. Erzsébet királynő, miután orvosai aggasztónak találták a 96 esztendős brit uralkodó egészségi állapotát – közölte csütörtökön a Buckingham-palota.

Károly herceg és Cornwall hercegnője is Balmoralba utazott, ahol a királynő jelenleg is tartózkodik. A BBC értesülései szerint Cambridge hercege is úton van.

A palota II. Erzsébet állapotával kapcsolatos bejelentés azután történt, hogy a 96 éves királynő szerdán kilépett a virtuális titkos tanácsból, és az orvosok azt tanácsolták neki, hogy pihenjen. Liz Truss miniszterelnök azt mondta, hogy az egész országot mélyen aggasztja a királynő egészségi állapotával kapcsolatos fejlemények.

A királynő kedden Balmoralban nevezte ki Trusst miniszterelnöknek, ahelyett, hogy Londonban, a Buckingham-palotában fogadta volna az új miniszterelnököt. 70 éves uralkodása alatt a királynő jellemzően új miniszterelnökével a Buckingham-palotában találkozott, de egészségügyi állapota ezt nem tette lehetővé.

(Kiemelt kép: II. Erzsébet brit királynő a Buckingham-palota erkélyén a platina ünnepségsorozat végén Londonban 2022. június 5-én. Fotó:Chris Jackson / POOL / AFP)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.