A drogkartell nem hagyta annyiban a Köpcös fiának elfogását Mexikóban

Legalább 29-en meghaltak a mexikói drogkartell hírhedt vezérének, a Köpcös fiának elfogását követő összetűzésben.

2023. január 7., 21:37

Szerző:

Ahogy arról lapunk csütörtökön beszámolt, a mexikói hatóságok elfogták Ovidio Guzmán kartellfőnököt, a Köpcös (El Chapo) néven ismert Joaquín Guzmán volt drogbáró fiát. A Köpcös néven ismert Joaquín Guzmán fia, Ovidio  – becenevén az Egér – apja letartóztatását követően vált a Sinaloa kartell egyik kulcsfigurájává, mely sokáig Mexikó legnagyobb és legerőszakosabb kábítószer kereskedő hálózata volt.

Ovidio Guzmánra hat hónapos megfigyelés után csaptak le, és helikopterrel egy szigorúan őrzött börtönbe szállították. Rajta kívül még 21 embert tartóztattak le. A Sky News értesülései szerint az elfogást kísérő, órákig tartó harcokban a család- és bandatagok fegyverekkel válaszoltak a biztonsági erőknek, úttorlaszokat állítottak és járműveket gyújtottak fel. Legalább 29-en meghaltak: a halottak között tíz katona és 19 bandatag van.

(Kiemelt képünk: Egy férfi elmegy egy leégett teherautó mellett az utcán egy nappal a Joaquin "El Chapo" Guzman fiának, Ovidio Guzmannak a letartóztatására indított akció után, a mexikói Sinaloa államban lévő Culiacanban, 2023. január 6-án. Fotó: JUAN CARLOS CRUZ / AFP)