Az ország kétharmadán harmadfokú figyelmeztetés van érvényben

Kedden az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett néhány, délen többórás napsütés várható. 12 megyét érintő harmadfokú figyelmeztetést adtak ki.

2023. július 25., 10:24

Szerző:

A kiderul.hu előrejelzése szerint sokfelé kell számítani záporra, zivatarra, több helyen heves zivatarok is előfordulnak, melyekhez elsősorban károkozó széllökés, jégeső, illetve felhőszakadás társul. Ezek a záporos, zivataros gócok nagy eséllyel az ország délkeleti felén rendszerbe is szerveződnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 12 megyére adott ki harmadfokú figyelmeztetést keddre, a többi vármegyében pedig másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Délelőtt nyugat-kelet irányban egy szélesebb sávban elsőfokú riasztás is érvényben van zivatarok miatt.

 

A délnyugati szél fokozatosan északnyugatira fordul, sokfelé megélénkül és megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 36 fok között várható. Nyugaton, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, míg délkeleten a magasabb értékeket.

(Kiemelt kép: illusztráció – Vihar Orosháza felett. Fotó: Időkép Facebook)

 

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.