„Csak kapja meg a maximális kedvezményt” – Völner Pál a fia autósvásárlásához is Schadltől kért segítséget

A lehallgatott telefonbeszélgetések legújabb fejezete 2021 szeptemberébe kalauzol el minket, amikor Völner fia azzal kereste meg Schadlt, hogy legfeljebb 15-17 millió forintért szeretne autót venni. Mint mondta, apja bátorította, hogy a végrehajtói kamara elnökéhez forduljon az ügyben.

2023. február 10., 09:49

Szerző:

Az akkor 25 éves Völner-fi elmondta Schadlnak, hogy elsősorban egy BMW 6-os GT iránt érdeklődik, de mindenképpen olyan autót szeretne, ami „azért halad”. Néhány nap múlva Schadl felhívta egy feltehetően autókereskedelemmel foglalkozó ismerősét – írja a 24.hu.  „Említettem neked, hogy a Völner fia akarna valami autót venni, és azzal megy a brékelés. 6-os GT-t nézett, hároméveset” – áll a lehallgatott hívás jegyzőkönyvében. Egyúttal meg is kérte ismerősét, hogy vegye fel a kapcsolatot Völner fiával. 

A végrehajtói kar elnökének vélhetően a Völnerékkel fennálló hivatali kapcsolat miatt is fontos volt az ügy, még fizetni is hajlandó volt helyettük, csak a politikus fia kapjon meg minden kedvezményt. A hívásban kiemelte: Völner fia normális, tisztelettudó fiú, „nem az átlag 25 éves hülyegyerek”.

„Én inkább a te ügyintézésedet fedezem, csak kapja meg a maximális kedvezményt. Azt most nem tudom elmagyarázni, hogy az ügyintézőnek egy három kilót vissza kell dobni, mert az hülyén veszi ki magát. Azt rendezem én értelemszerűen”

– magyarázta Schadl az ismerősének. A nyomozati anyagból nem derült ki, hogy végül megvalósult-e az autóvásárlás. A Blikk azonban korábban arról számolt be, hogy a hatóságok egy lóerős, tűzpiros Porsche Cayman S sportautót is lefoglaltak Völner Pál fiától, amelynek az alapára nagyjából 30 millió forint.

„Völner Pál más bizalmas ügyekben is kérte Schadl segítségét, kiderült például, hogy influenza elleni védőoltáshoz is a végrehajtói kar elnökének segítségét kérte. Az államtitkár 2021-ben a csak 3 év alatti gyerekeknek vagy szervátültetteknek járó négykomponensű vakcinát akarta, ráadásul tíz adagot. A felvételek szerint néhány napon belül be is oltották, amit megköszönt Schadlnak” – mutatott rá a 24.hu.

 (Kiemelt képünk: Nyergesújfalu, 2020. július 9. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Esztergom és térsége fideszes országgyűlési képviselője az Országos Vízügyi Főigazgatóság Erebe nevű kitűzőhajójának vízre bocsátása előtt Nyergesújfalun 2020. július 9-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.