Viharos szél, jégeső, zivatar – Kiadták az országos riasztást

Nagyobb méretű jég, 80 kilométer/órás szélrohamok is előfordulhatnak – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarokra. 

2022. szeptember 29., 07:58

Szerző:

Az éjszaka érkezett csapadékmező délelőttig északkelet felé fokozatosan elhagyja a térséget, azonban addig továbbra is előfordulhatnak helyenként zivatarok, főleg az ország középső és északkeleti részein. Főként délnyugaton a lehulló csapadék mennyisége több helyen elérheti a 20 mm-t.

Napközben átmeneti szünet után délnyugati irányból fejlődve akár több hullámban is kialakulhatnak újabb zivatarok, kiemelten a Dél-Dunántúlon, Alföldön, északkeleten. A Dél-Alföldön és a Tiszántúlon intenzív zivatarokhoz is kedvezőek a feltételek viharos (60-70 km/h feletti) széllel, illetve rövid idő alatt 20 mm feletti csapadékkal, jégesővel.

Délután, este ebben a térségben esetleg heves zivatar is előfordulhat 80 km/h feletti szélrohammal és nagyobb méretű jéggel.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.