Nem bírta a vihart Ferihegy

A szerda este átvonuló vihar alaposan betett a légiközlekedésnek: Ferihegy is komoly fennakadásokkal küzdött.

2024. július 18., 10:26

Szerző:

 

A szerda este Magyarországon átvonuló vihar miatt komoly késések alakultak ki a Ferihegy működésében: az oda érkező és az onnan induló repülőjáratok esetében is – közölte a Telexszel a Budapest Airport.

Azt is írták: a Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy folyamatosan tájékozódjanak járataikról a www.bud.hu oldalon.

A portál olvasói több helyről jelezték, hogy órák óta vártak Budapestről induló vagy Budapestre tartó gépeik felszállására.

Jó hírek: végre újraindul a debreceni repülőtér

A debreceni nemzetközi repülőtér várhatóan július 18-án csütörtökön, helyi idő szerint éjjel nulla óra harminc perctől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat - közölte a repülőtér szerdán az MTI-vel.

A debreceni repülőtér közleményében azt írták, a Debrecen International Airport Kft. munkatársai a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint Debrecen önkormányzatával szoros szakmai együttműködésben azonnal megkezdték a futópályán múlt hét csütörtökön keletkezett sérülésének javíttatását, a betontáblák cseréjét.

Ezt követően a szakemberek további állapotfelméréseket, valamint műszaki ellenőrzéseket végeztek annak érdekében, hogy a futópályát a repülésbiztonsági kockázat minimalizálása mellett helyezhessék ismét üzembe - jelezték.

A közlemény szerint az elmúlt napokban megnövekedett számú telefonhívások hatékonyabb kezelése, valamint az utasok eredményesebb tájékoztatása érdekében a már meglévő telefonos elérhetőség mellett a debreceni repülőtér további telefonszámokat tett elérhetővé, így a hajnali négy és este hét óra közötti időszakban megnövelt kapacitás mellett segítik az utasok tájékoztatását. Hozzátették: továbbra is folyamatos a kapcsolattartás a partner légitársaságokkal, valamint utazási irodákkal annak érdekében, hogy a repülőtér munkatársai a lehető legalaposabb tájékoztatást tudják adni az utasoknak.

Mint ismert: a repülőtér múlt héten csütörtökön jelezte, hogy az este végzett futópálya ellenőrzés során munkatársaik olyan hibát észleltek a pálya felületén (a tartósan fennálló magas hőmérséklet miatt), amelynek következtében a hiba kijavításáig a debreceni nemzetközi repülőtér ideiglenes bezárása mellett döntöttek. A forgalom egy részét Ferihegy vette át.

 

(Kiemelt kép: BESENYEI GERGELY / AFP)