Videó: Elhibázott előzésből hatalmas karambol az M3-ason

Az egyik utas a stresszből adódóan epilepsziás rohamot kapott. 

2022. július 13., 10:08

Szerző:

Ismét egy megrázó felvételt tett közzé a Magyar Közút Zrt. a hivatalos Instagram oldalán. A baleset még július 9-én történt, amikor egy elhibázott előzésből fakadóan egy kisbusz neki sodródott egy másik autónak, majd mindkét autó felborult. A balesetben egy embernek eltört a keze, egy másik utas pedig sokk miatt epilepsziás rohamot kapott. 

„Az ilyen szituációk miatt nagyon fontos, hogy ha vontatmánnyal közlekedünk, akkor tartsuk be a KRESZ szerinti előírásokat!! A gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel autópályán maximum 80 km/órás sebességgel szabad közlekedni. A sebességet azért kell csökkenteni, mert egy személygépkocsi, kisbusz, busz után kapcsolt utánfutó megváltoztatja a jármű menetdinamikai jellemzőit, vagyis értelemszerűen megnő a tömeg, a hossz és ezzel együtt a fékút is. Ráadásul az egytengelyes, könnyebb utánfutók instabilabbak lehetnek nagy tempónál, ezért is indokolt a sebesség körültekintő megválasztása a gyorsforgalmi utakon is.”

– írták. 

(Kiemelt képünk: Két autó balesetezett az M3-as autópályán. Fotó: Képernyőfotó /Magyar Közút Írt. hivatalos Instagram-oldala)