Varga Judit új párja az Állami Számvevőszék elnöke? Kézen fogva látták őket

Varga Judit évekkel ezelőtt elvált férjétől, Magyar Pétertől, most azonban úgy tűnik, újra rátalált a szerelem a volt igazságügyi miniszterre.

2024. március 9., 09:23

Szerző:

Windisch László társaságában látták Varga Judit volt igazságügyi minisztert, bizalmas helyzetben – olvasható a 444 egyik ma reggeli cikkében. A portál megjegyzi, hogy az Állami Számvevőszéknek, amelynek Windisch az elnöke, hivatalosan elfogulatlanul kellene vizsgálnia mindenkit, aki közpénzt használ. A számvevőszék etikai kódexe külön felhívja a figyelmet a személyes érintettségre, illetve az érzelmek szerepére.

Varga Judit volt igazságügyi miniszter a kegyelmi ügy miatt mondott le országgyűlési képviselői mandátumáról, az EP-lista első helyéről és visszavonult a közélettől. Egy fotó szerint szombat este egy társaságban töltötte az időt Windisch Lászlóval. A W Budapest ötcsillagos szálloda bárjában fényképezte le egy olvasó, ahogy kéz a kézben társalognak.

A lap felkereste ÁSZ-t, ahol közölték: a szervezet elnöke „sem most, sem korábban nem keverte össze a munkáját a magánéletével”. Az ÁSZ hivatalosan független szerv (az Országgyűlés pénzügyi és gazdasági ellenőrző szerve, tevékenysége minden más szervezettől független), amelynek kiemelt feladata, hogy a közpénzek felhasználását ellenőrizze. Egy ilyen szervnek elvileg minden pártot egyenlő mércével, részrehajlás nélkül kell ellenőriznie – olvasható a cikkben.

Azok számára, akik jobban követik a Varga Judittal kapcsolatos híreket, tudhatják, hogy nem először látják együtt az ÁSZ elnökét és a volt minisztert. Laphírek szerint január 4-én, Varga lemondása előtt is egymás mellett ültek a Zeneakadémián Bogányi Gergely zongoraművész gálakoncertjén.

A 444 úgy tudja, kormánypárti körökben mutatkoztak már együtt a lemondás előtt is, kapcsolatuk a közélettől való visszavonulás bejelentése előtt kezdődhetett.

„Tudtam, régi sztori – meglehetősen. Sok boldogságot kívánok Juditnak!” – nyilatkozta a Blikknek Magyar Péter.

Windisch volt a NAV-nál igazgatóhelyettesi pozícióban, majd 2011 januárjától a Nemzetgazdasági Minisztériumban dolgozott, ezt követte a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti alelnöki széke, volt a KSH kommunikációs igazgatóságot irányító elnökhelyettese, 2022 nyarán pedig az országgyűlés megválasztotta az Állami Számvevőszék elnökének.

(Kiemelt képünk forrása: Varga Judit Facebook oldala)