Váratlan bejelentést tett Karácsony Gergely, Vitézy örülhet?

Úgy tűnik, mégis lesz Vitézy-Karácsony vita, már csak az időpont kérdéses. Vagy mégsem?

2024. március 23., 12:45

Szerző:

„Örülök, hogy jobb belátásra bírtam a főpolgármestert és két nappal ezelőtti álláspontját módosítva Karácsony Gergely mégis vállalja a főpolgármester-jelölti vitát” – írta Vitézy Dávid a Facebookon szombat délelőtt. A volt közlekedési államtitkár, aki saját bevallása szerint függetlenként indul a főpolgármesteri-választáson, vitára hívta ellenfeleit. Karácsony Gergelytől néhány napja visszautasította a lehetőséget, arra hivatkozva, hogy szerinte egyelőre két fideszes jelölt van a kalapban és azt várja, hogy Szentkirályi Alexandra majd visszalép Vitézy javára, addig azonban feleslegesnek tartja a vitát. Aztán kiderült, hogy mégsem.

Karácsony szombaton újra megszólalt a témában, Facebook-posztjában úgy fogalmazott, hogy neki teljesen mindegy, hány jelölttel kell vitáznia, de az szolgálná a tiszta kampányt, ha kiderülne addig, ki is a Fidesz igazi jelöltje. Azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy szerinte „a vita a választási kampányban nem lehetőség, hanem kötelesség…Szóval, persze, hogy lesz főpolgármester-jelölti vita májusban”.

Azt nem részletezte, hogy minek a hatására változtatott a véleményén, de felajánlotta, hogy Szentkirályi ás Vitézy tartsanak egymás közt előválasztást, ehhez minden segítséget megad, az online szavazáshoz szükséges szoftvert is szívesen átadja. Vitézy azonban nem enged ilyen könnyen, azt írta: „Magam részéről akár holnap is készen állok, nem kell májusig várni.”

Majd hozzátette: „Rutinosan közlekedem villamossal, nem félek attól, hogy elütnének, de mégsem indulok sem jobb-, sem baloldali előválasztáson. Ugyanis sem Gyurcsány Ferenc, sem Orbán Viktor jelöltje nem vagyok és nem is szeretnék lenni.”

Ezt követően elismételte azt, amit már a kampányvideójából is ismerünk: „A hivatásos pártpolitikusok egymás közti konfliktusaiból a budapestieknek elegük van. Azért indulok főpolgármesternek, mert épp ezt a pártpolitikai egymásra mutogatást és minősítgetést szeretném meghaladni. Foglalkozzunk végre Budapesttel, a fővárosunk problémáival, jövőjével, az utak, a közösségi közlekedés és a lakhatás valódi fejlesztésével, és ne a politikusok egymással, erre is jó alkalom lehet a jelöltek vitája.”

Karácsony Gergely legalább válaszolt

A poszt alatt egy kommentelő számon kérte Vitézy Dávidon, hogy Szentkirályi Alexandrát miért nem hívta vitára. Az érintett ezzel kapcsolatban egy rövid, tényeken alapuló mondattal reagált. Azt írta: „mindenkit kihívtam. Szentkirályi Alexandra még csak nem is válaszolt.”

(Kép forrása: Karácsony Gergely Facebook oldala)

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.