Valami elkattant Rákay Philipnél, egy pillanatra liberálisnak képzelte magát

Rendhagyó biológia órát tartott a kormánypárti műsorvezető. Sok érdekes dolgot megtanítana a gyerekeknek.

2021. július 20., 10:05

Szerző:

Ironikus hangvételben ekézi az LMBTQI-közösséget Rákay Philip. A magát patriótának tartó műsorvezető liberális gondolkodónak képzelte magát egy kis időre. Eljátszott azzal a gondolattal, mi lenne, ha progresszív biológia órát tartana. Képzeletbeli tanárként egy képzeletbeli osztálynak a nemi szerepekről, és arról, hogy gyakorlatilag bárkiből lehet bármi, függetlenül attól, hogy férfinek vagy nőnek születik.

Rákay Philip a Facebookon egy rendhagyó biológia órát elevenít meg. A kormánypárti műsorvezető azt írta: „A konzervatívok szerint az a tudományos megállapítás, hogy egyes emberi egyedeken eggyel több lyuk van, mint másokon. Nagy tudomány, mondhatom. Lyukat bármikor lehet vágni, vagy befoltozni. Aki férfi, az lehet nő, aki nő, az lehet férfi, sőt, hímnős is lehet bárki, mi több, akár gendersemleges sárkányt operálunk belőled, ha azt akarod.” Egyébként erről korábban a 168 is írt, hogy Rákay Philipnél kiverte a biztosítékot az a férfi, akii átoperáltatta magát sárkánnyá, miután megtudta, hogy HIV-fertőzött. 

A műsorvezető szerint még akár harmadik fület is varrhatunk magunkra, vagy egy negyedik lábat is, de akár egy szárnyat is, ha valakinek ahhoz van kedve. Arról is beszél, hogy ha egy gyerek denevérember vagy pókember akar lenni, akkor az is lehet. Nincs ezzel semmi gond. De mint azt hozzátette: „Nem, Amerika Kapitány nem lehetsz, az kirekesztő, megsérted a világ összes többi kontinensét. Vagy lehetsz, ha négernek operáltatod magad. A Fekete Amerika Kapitány az jó.”

Rákay Philip a nemváltókról is szót ejtett: „Jól van, Juliska, mostantól Jancsinak szólítunk. Szeretnél nemváltó műtétet is? Nem, apáék nem szólhatnak bele. Nincs joguk helyetted dönteni. Minden jogukat eljátszották akkor, amikor férfiként és nőként összeházasodtak, micsoda maradi felfogás, tudom, hogy nem tehetsz róla... De majd átneveljük őket is, ne aggódj. Mennek táborba, egy életre megtanulják, hogy a szivárvány szabaddá tesz.”

Aztán azt tanácsolta a képzeletbeli osztályának, hogy inkább égessék el a náci tankönyveket, és aztán vegyék fel a szivárványos szemüveget, mert így ugye „sokkal szebb a világ?” kérdezi Rákay Philip. Végül házi feladatként feladja, hogy mindenki tanulja meg kívülről a Meseország mindenkié című könyvet.

(Kiemelt kép: Rákay Philip, a zsűri tagja az Eurovíziós Dalfesztivál, A Dal című televíziós showműsor második középdöntőjében 2015. február 21-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.