Passzolta a külügy, hányan kaptak a Szöllősi-féle diplomata útlevélből

Vadai Ágnes újrapróbálkozott.

2023. október 4., 16:33

Szerző:

Fussunk akkor neki újra a diplomata útlevél ügynek, de kérem, hogy ezúttal olyan válaszoljon, aki érti a kérdést és ismeri a vonatkozó törvényt!

Ezzel a címmel nyújtotta be újabb kérdését Vadai Ágnes a külgazdasági és külügyminiszternek. A DK politikusa szerint Magyar Levente államtitkár nem ilyen, előző kérdésére adott válasza alapján nincs tisztában a saját területét szabályozó törvényekkel sem. Azt nem árulta el ugyanis, hányan kaptak Szöllősi Györgyhöz hasonlóan diplomata-útlevelet, helyette azzal vágott vissza, hogy Vadai Ágnes is kapott – írja a 24.hu.

Vadai képviselő azt reméli, főnöke tájékoztatja államtitkárát arról is, mi a különbség egy országgyűlési képviselő és egy „foci” nagyköveti státusz között, majd arról kérdezte Szijjártó minisztert:

    • Hány olyan személy kapott diplomata útlevelet, akinek az ilyen útlevéllel történő ellátását – rendkívül indokolt eset miatt – a miniszterelnök javasolta?
    • Hány olyan személy kapott diplomata útlevelet, akinek az ilyen útlevéllel történő ellátását – rendkívül indokolt eset miatt – Ön javasolta?
    • Hány olyan személy kapott diplomata útlevelet, akinek az ilyen útlevéllel történő ellátását – rendkívül indokolt eset miatt – más kormánytagok javasolták?

(Kiemelt képünk forrása: Vadai Ágnes hivatalos Facebook oldala)