Szöllősi azért igényelt diplomata vízumot, mert az biztosabbnak tűnt

Szöllősi Györgyöt váratlanul érte, hogy nem kapott vízumot, nem érti, miért történt.

2023. szeptember 15., 11:21

Szerző:

„Miután már hallani lehetett, hogy szigorúan bírálják el a vízumkérelmeket, éppen a hozzáértők, a diplomáciában jártas kollégák javasolták, hogy diplomatavízumot kérjünk, mert az a biztos, vagy az tűnt biztosabbnak” – közölte Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője az RTL Híradóval. Szerinte ő kormánytisztviselőként használta az útlevelet:

„Éppenséggel a külügyminisztérium kérelmezte számomra a diplomatavízumot. Tehát teljesen egyértelmű kellett legyen, hogy a kormány képviseletében, kormánytisztviselőként próbálok utazni.”

Az amerikai nagykövetség már előzetesen figyelmeztette a kormányt, hogy csak a kormányzati szerpelőktől fogadnak majd el diplomatavízumot. Szöllősi 2017 óta a magyar futball utazó nagykövete, de ez nem akkreditált nagyköveti poszt. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke – aki 2017-ben kapott diplomata-útlevelet – a chicagói magyar közösség meghívására péntek reggel nyitotta volna meg az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáját, az Árpád-kupát, azonban Szöllősi György nem kapott vízumot, így az útja meghiúsult. Az amerikai nagykövetség újságírói megkeresésre közölte, hogy csak kormányhivatalnokoknak adnak ki diplomatavízumot, magánszemélyeknek nem.

(KIemelt képünk forrása: 168.hu Archív)