11 ezren menekültek pénteken Ukrajnából Magyarországra

Továbbra is folyamatos a beérkező ukrajnai civilek számának növekedése, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szombaton.

2023. április 15., 11:26

Szerző:

Az ukrán-magyar határszakaszon 4951-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6556-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 61 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket - közölte az ORFK.

(Kiemelt kép: illusztráció. A rendőrség munkatársa ellenőrzi egy Ukrajna felé kilépő, vendégmunkásokat szállító kisbusz utasainak okmányait a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen 2020. március 15-én. Fotó: Balázs Attila / MTI)

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.