Ujhelyi: Molnár Zsolton keresztül érkezett a Fidesz üzenete, hogy nem lehetek pártelnök

Nem lepte meg Ujhelyi Istvánt, az MSZP korábbi politikusát, hogy Tüttő Kata lesz a párt európai parlamenti listavezetője. Azt mondta, hogy Molnár Zsolt pártigazgató már tavaly nyáron kijelentette: se pártelnök, se EP-listavezető nem lehet belőle.

2023. február 3., 12:30

Szerző:

Ujhelyi az ATV-ben így magyarázta a dolgot: „azt gyanítom, hogy nem tetszett az én tervem, az én pártelnöki ambícióm a NER-nek, és a NER valamilyen módon ezt az információt eljuttatta Molnár Zsolton keresztül a pártnak.” A politikus a tavalyi Fidesz-győzelem után szociáldemokrata reformot hirdetett, végül azonban júniusban úgy döntött, mégsem indul elnökségért, októberben pedig ki is lépett a pártból – írja a 444

A műsorvezető felvetésére, hogy ezzel azt álltja, hogy az MSZP a Fidesz kedvére cselekedett, így reagált: „Biztos, hogy vannak néhányan. Sajnálom azokat a párttársaimat, akik tehetségesek (...), de mégis beszorultak egy olyan helyzetbe, amiben szerintem az MSZP menthetetlen.”

Ujhelyi István korábban az MSZP színeiben jutott be az Európai Parlamentbe. Állítása szerint többen is keresték már azzal kapcsolatban, hogy 2024-ben induljon az Európai Parlamenti választáson, ám egyelőre nem tudni, más párt jelöltjeként tényleg indul-e. 

(Kiemelt képünk: Ujhelyi Istvánnal a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselőjével készült interjú 2021. November 26-án. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.