Ujhelyi: Molnár Zsolton keresztül érkezett a Fidesz üzenete, hogy nem lehetek pártelnök

Nem lepte meg Ujhelyi Istvánt, az MSZP korábbi politikusát, hogy Tüttő Kata lesz a párt európai parlamenti listavezetője. Azt mondta, hogy Molnár Zsolt pártigazgató már tavaly nyáron kijelentette: se pártelnök, se EP-listavezető nem lehet belőle.

2023. február 3., 12:30

Szerző:

Ujhelyi az ATV-ben így magyarázta a dolgot: „azt gyanítom, hogy nem tetszett az én tervem, az én pártelnöki ambícióm a NER-nek, és a NER valamilyen módon ezt az információt eljuttatta Molnár Zsolton keresztül a pártnak.” A politikus a tavalyi Fidesz-győzelem után szociáldemokrata reformot hirdetett, végül azonban júniusban úgy döntött, mégsem indul elnökségért, októberben pedig ki is lépett a pártból – írja a 444

A műsorvezető felvetésére, hogy ezzel azt álltja, hogy az MSZP a Fidesz kedvére cselekedett, így reagált: „Biztos, hogy vannak néhányan. Sajnálom azokat a párttársaimat, akik tehetségesek (...), de mégis beszorultak egy olyan helyzetbe, amiben szerintem az MSZP menthetetlen.”

Ujhelyi István korábban az MSZP színeiben jutott be az Európai Parlamentbe. Állítása szerint többen is keresték már azzal kapcsolatban, hogy 2024-ben induljon az Európai Parlamenti választáson, ám egyelőre nem tudni, más párt jelöltjeként tényleg indul-e. 

(Kiemelt képünk: Ujhelyi Istvánnal a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselőjével készült interjú 2021. November 26-án. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.