Egy bírót akart ellehetetleníteni a Schadl-Völner ügy kulcsfigurája

Schadl György ki akart szorítani egy másik végrehajtót a praxisából.

2022. január 21., 09:03

Szerző:

A 444 már a harmadik részletét teszi közzé az 1734 oldalas nyomozati iratnak, melyből újabb terhelő részletek derültek ki a Völner-ügy kulcsfigurájáról, Schadl Györgyről, a végrehajtói kar elnökéről. Korábban az derült ki, hogy csalással segíthettek Nagy Ádámot, Rogán Antal kabinetfőnökét az egyetemi vizsgái során, de Schadl ingatlanügyeire és Völner Pállal való üzleti kapcsolatára is fény derült.

A frissen nyilvánosságra került dokumentumrészlet szerint Schadl ki akart szorítani egy másik végrehajtót a praxisából. Az érintettet a dokumentumokban csak Cs.-nek nevezik, azt azonban tudni, hogy az ő irodájában tanulta ki Schadl a végrehajtói szakmát.

Schadl György úgy vélte, egy bíró akadályozza a tervében. Később bosszú hadjáratot indított a bíró ellen, és a lehallgatási jegyzőkönyvek alapján elérte, hogy az igazságszolgáltatás legfelső szintjén is fogadják. Schadl telefonon egyeztetett Senyei György Barnával, az Országos Bírói Hivatal elnökével, és azt akarhatta elérni, hogy a bírót ellehetetlenítsék. Az OBH elnöke találkozót szervezett Schadlnak Tatár-Kis Péterrel, a Fővárosi Törvényszék elnökével is.

Tatár-Kis itt az iratok alapján azt mondta a végrehajtói kar elnökének, hogy az érintett bírót nem lehet kirúgni, de diszkomfortossá tenni az életét és a csoportvezetői megbízatását visszavonni azt lehet, ha indokolt. 

Az iratokban érintett személyeket felkereste a lap, érdemi választ azonban egyelőre senkitől sem kaptak.

(Kiemelt kép: Schadl György. Fotó: Miskolci Egyetem)