Új szereplő került a Völner-botrányba

Vizsgálatot indít a Pécsi Tudományegyetem.

2022. január 17., 18:04

Szerző:

Hivatásetikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel, ezért vizsgálatot indít a Pécsi Tudományegyetem, ahol a letartóztatásban lévő Schadl György, a végrehajtói kar elnöke is tanít – írja értesülései alapján hétfői cikkében a 24.hu.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, hétfőn újabb morzsák látták meg a napvilágot a Schadl-Völner üggyel kapcsolatos nyomozás részleteiből. A 444 által megtalált iratok szerint a botrányba keveredett Schadl György nem egy embernek intézett olyan protekciót egyetemi vizsgákra, amellyel biztos volt az érintettek sikere.

A Központi Nyomozó Főügyészség lehallgatási jegyzőkönyvei szerint Völner Pál rokona és Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám és így vizsgázhatott le anélkül, hogy egyes vizsgákon akár részt is vett volna, de még a PTE neptun-rendszerében is Schadl intézhette a vizsgajelentkezést.

Belső vizsgálat indult

Továbbá a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint a Pécsi Tudományegyetemről érintett Mészáros Pál Emil tanársegéd, valamint az egyetem dékáni hivatalának vezetője, Kovács Béla is korrupció segítségével érvényesülhetett. Ezekkel kapcsolatban kereste fel a 24.hu az érintett egyetemet, akik válaszul azt írták,

a belső vizsgálat lezárását követően tájékoztatják a közvéleményt.

De az ügyben ugyanakkor nem csak egy egyetem vett részt, hanem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem is érintett a botrányban.

(Kiemelt kép: Schadl György. Forrás: RTL Klub)

Világszínvonalú új otthont kapott a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.