Új megyét hozna létre egy momentumos politikus

Szerinte a népakaratot tolmácsolja.

2022. január 26., 19:50

Szerző:

Petíciót indít az önálló Bács megye létrehozásáért Kiss László, a Momentum képviselőjelöltje, mindezt egy sajtótájékoztatón közölte szerdán – írja az ATV. Kiss László szerint nemcsak ő maga gondolkodott sokat ezen a témán az elmúlt hetekben, de rengeteg érintett helybélivel beszélt, akik egyetértenek vele, és fontosnak találják az önálló Bács megye gondolatát.

Kiss az ötletet azzal indokolja, hogy az elmúlt évtizedekben szinte elvágták a Bácskát az ország más részeitől.

„Ha egy vonalat húzunk Kalocsa és Kiskunhalas közé, szinte minden EU-s és kormányzati támogatás, beruházás ettől a vonaltól északra érkezett Bács-Kiskun megyébe. De hiába jön a Mercedes Kecskemétre, vagy az M5-ös autópálya Budapest és Kecskemét között – ebből a Bács környékiek semmit sem profitálnak”

– mondta.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy Bács térségbe nem érkezett munkahelyteremtő támogatás az elmúlt években, nem jöttek létre jól fizető munkahelyek sem. Másik problémaként az úthálózat fejletlenségét említette Kiss László. A momentumos képviselőjelölt szerint egy önálló megyének sokkal könnyebb dolga van erőforrásokért lobbiznia; egy megyeszékhely, megyei jogú város pedig sokkal több kormányzati forráshoz jut.

(Kiemelt kép: Baja polgármesteri hivatal. Fotó: 168.hu)