Tűz volt egy zalakarosi szállodában, hatvan embert kellett evakuálni

A légkondicionáló berendezés zárlata miatt üthetett ki a tűz.

2021. augusztus 4., 20:01

Szerző:

Tűz ütött ki egy zalakarosi hotelben szerda délelőtt, egy szoba kiégett – derül ki a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatásából. Kósi Zsolt az MTI-nek elmondta: teljes terjedelmében égett egy ötödik emeleti szoba a Termál úti szállodában, a tűz három másik szobát és a felettük lévő műfüves rekreációs területet is elérte. A tűz ellenére senki nem sérült meg, de a hotelt kiürítették, hatvan embernek kellett elhagynia az épületet – tette hozzá.

Később a Hunguest Hotels Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója kijelentette, vélhetően a klímaberendezés elektromos zárlata miatt üthetett ki a tűz szerda délelőtt a zalakarosi Freya Hotelben, ahol több szoba is használhatatlanná vált. Az érintett vendégek többségét más szállodákban helyezték el – tette hozzá. Labossa Lajos közölte: az egyik ötödik emeleti szobában lakó vendég észlelte, hogy füstöl a légkondicionáló, amit jelzett a recepción, ezt követően a szálloda munkatársai a tűzoltók kiérkezéséig porral oltó készülékkel igyekeztek megfékezni a fellobbanó lángokat.

Két szoba teljesen kiégett, míg egy harmadiknak az ajtaja károsodott, de az oltási munkálatok miatt 28 szobából ki kellett költöztetni a vendégeket. A szállodalánc munkatársai felvették a kapcsolatot azokkal a vendégekkel, akik a közeli napokban érkeztek volna Zalakarosra, jelezve, hogy számukra visszatérítik a pihenésük árát vagy a társaság más hoteljeiben helyezik el őket.

(Kiemelt kép: Tűzoltók dolgoznak egy zalakarosi szállodánál 2021. augusztus 4-én. Fotó: MTI/Varga György)

 

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.