Tükröt állított a Szikra Mozgalom Orbán Viktornak a Karmelitánál

Kétméteres tükröt állított a Szikra Mozgalom a Karmelitánál a döntéshozóknak, hogy úgy nézzenek bele ebbe a tükörbe, „ahogy a végrehajtói maffia áldozatainak arcába nem tudtak belenézni.”

2023. május 29., 18:34

Szerző:

Kétméteres tükröt állított a miniszterelnök hivatalánál a Szikra Mozgalom hétfő délután. Jámbor András, a mozgalom országgyűlési képviselője arról beszélt, a tükröt egész éjszaka őrizni fogják, hogy amikor reggel megérkezik a Karmelitához a miniszterelnök és a többi döntéshozó, bele tudjanak nézni. „Elhelyeztünk ma egy tükröt a Karmelita Kolostornál, hogy a hatalom szembesüljön a bűneivel!" – írják a Facebook bejegyzésükben.

Jámbor kirakatpernek nevezte a Schadl-Völner-ügyet, szerinte ugyanis a nyomozást túl gyorsan, egy év alatt lezárták, és a közvélemény a mai napig nem kapott választ arra, hogy ki az a nyomozati anyagokban szereplő Tóni, Barbara és Ádám, akik keresztnevei Rogán Antallal, a feleségével, Rogán Barbarával és a kabinetfőnőkével, Nagy Ádámmal egyeznek meg. Párbeszéd-Zöldek frakciójában politizáló képviselő az ügyészség nem vizsgálta megfelelő mélységben a nyomozati anyagban felbukkanó korrupciós szálakat.

 „Azért állítottuk ezt a tükör, hogy legalább bele kelljen nézniük azoknak, akik ezeket a döntéseket meghozzák, hogy legalább szembesüljenek azzal, hogy mi az, amit tesznek. Emberéleteket tesznek tönkre” – fogalmazott Jámbor András.

A Szikra Mozgalom kedd délután 17 órára tüntetést szervez a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete elé, ahol a jelenlegi végrehajtói rendszer felszámolását és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelik. A méretes tükör  pedig szerda reggelig marad a Karmelita előtt. Kedd délutánig a Szikra Mozgalom tagjai őrzik, majd átadják az Egységes Diákfrontnak, akik virrasztást szerveztek kedd estére az oktatásért.

(Kép forrása: Szikra Mozgalom Facebook oldala)

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.