Továbbra is magas az új fertőzöttek száma idehaza

Újabb 2623 embernél mutatták ki a fertőzést, meghalt 48 beteg. A harmadik hullám intenzívebbé válhat a gyorsan terjedő brit vírusmutáns miatt.

2021. február 22., 09:39

Szerző:

A koronavirus.gov.hu kormányzati portálon azt írták: 405 646-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 14 347-re emelkedett, a gyógyultak száma 308 650.

Az aktív fertőzöttek száma 82 649. Kórházban 4489 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 25 589-en vannak, a mintavételek száma 3 519 536-ra nőtt.

Közölték: eddig 453 457 embert oltottak be, közülük 201 005-en már a második oltást is megkapták. Jelenleg is tart a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik-vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával). Hamarosan megkezdődik az oltás a kínai Sinopharm-vakcinával is – közölték.

Kiemelték, hogy az elmúlt napokban Európa számos országához hasonlóan Magyarországon is nőtt az új fertőzöttek, a kórházi betegek száma, ez a harmadik hullám jeleit mutatja. A brit vírusmutáns egész Európában gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát. A védelmi intézkedések betartása ezért továbbra is fontos. A kormány szerint a korlátozások feloldására csak fokozatosan és felelősen van lehetőség, de az emberek véleményét is kikérik az online konzultáción, amely már elindult.

(Kiemelt kép: MTI | Bús Csaba)

 

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.