Toroczkai: Agresszív migránsok naponta százával törnek be létrákkal

Nincs elég mezőőr, aki megakadályozza őket.

2021. szeptember 16., 13:50

Szerző:

Ásotthalom polgármestere szerint a helyiek már a 2015-ös helyzetre emlékeztető napokat élnek át, ami azt mutatja Toroczkai Lászlónak, hogy nincsenek elegen ahhoz, hogy megvédjék a magyar határt – mondta a Spirit FM Aktuál című műsorában. Úgy fogalmazott: naponta akár több mint 100 migráns tör be létrákkal, keresik az átjutás lehetőségeit, és bár az önkormányzat mezőőrei folyamatosan dolgoznak, több alkalommal tapasztalták a migránsok agresszív fellépését. Toroczkai azt mondta: joggal lépnek fel határozottan a migránsokkal szemben, hiszen nem tudhatják, mi lapul a hátizsákjaikba.

„Biztos, hogy kell megoldás számunkra, akik ott élünk közvetlenül a határ mellett, ami nemcsak a magyar-szerb államhatár, hanem egyben az Európai Unió határa is” – mondta Toroczkai László. Ásotthalom polgármestere szerint településükön egyre nagyobb gond a migránsok áradata, és nemcsak a magyaroknak lenne feladatuk a határvédelem, hanem a szerb rendőröknek is.

„Akikkel itt találkozunk az erdő mélyén, azok egyrészt sok esetben olyan területekről jönnek, ahol az erőszak a mindennapok része. Egészen más civilizáció, más kultúra, más körülmények közül jönnek, ahol a legegyszerűbb helyzetekben is az erőszakhoz folyamodnak, vagy mondjuk egy kis késsel el tudnak vágni egy emberi nyakat, vagy torkot. Nem olyan emberekkel állunk szemben az éjszaka sötétjében, akik mondjuk Norvégiából jönnek. Ha nem így lépnének fel, akkor egészen máshogy reagálnának ők is. Azt gondolom, hogy nagyon helyes, hogy így lép fel, akár egy mezőőr, egy rendőr, vagy egy határt védő katona, mert így kell, hogy fellépjen” – mondta Toroczkai.

A politikus pár nappal ezelőtt egy videót is feltöltött oldalára.

 

(Kiemelt kép: Budapest, 2019. május 14. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (k) bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományőrző szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én. Mellette Födelmesi László, a Nemzeti Légió vezetője (j) és Dorogi György, a Nemzeti Légió ötletgazdája (b).MTI / Mónus Márton)

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.