Több tanár is távozott a METU-ról

Murai András, – aki eddig a Kommunikációtudományi Intézet vezetője volt 2010 óta – utódját már meg is találták. 

2023. szeptember 1., 18:09

Szerző:

Új struktúrában folytatja működését a Metropolitan Egyetem, az Index értesülései szerint több tanár is távozott az intézményből, így Murai András, Gayer Zoltán és Gócza Anita is távozik. Ennek okairól a METU-t is megkérdezte a lap

„Budapesti Metropolitan Egyetem a folyamatos fejlődésben hisz, amely egyebek mellett például az újságírói szakma digitális és fenntarthatósági szempontokra fókuszáló átalakulására adott válaszok szem előtt tartását, a kor és a hallgatók folyamatosan változó igényeinek megfelelő oktatást jelenti, amelyek miatt a kar átalakítása vált szükségessé” 

– írják válaszukban, hozzátéve, hogy ennek részeként közös megegyezéssel történő jogviszony megszüntetésre tettek javaslatot az említett oktatók számára, amely során állításuk szerint a munka törvénykönyvénél kedvezőbb kondíciókat javasoltak számukra. 

Az Indexhez eljuttatott levélben Murai András utódját is megnevezik. 

„A megújult Marketing és Kommunikáció-tudományi Intézetet Dr. Dér Cs. Dezső vezeti, aki 2008-tól főállású oktatóként vesz részt az egyetem életében marketingterületen, elsősorban reklám és PR szakirányon. Számos tanulmánya mellett nemrég jelent meg Új utak a kulturális marketingben című könyve, amelyben a digitalizáció jelentőségét helyezi fókuszba” – közli az egyetem.

Korábban, nyílt pályázat útján 2023 januárjában nevezték ki dékánnak Kovács Attilát a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Karának élére. 

(Kiemelt képünkön a Metropolitan Egyetem épülete. Fotó Budapesti Metropolitan Egyetem Facebook-oldala.)