Több száz méteres kocsisor kígyózott a monori benzinkút előtt

Ez már a harmadik hét, hogy a Mol az üzemanyagellátás biztonságára hivatkozva nem szállít üzemanyagot azokra a kis benzinkutakra, amelyeknek korábban nem ők szállítottak. Ez nagyjából 500 kutat jelent. 

2022. december 6., 15:39

Szerző:

A 24.hu egyik olvasójának felvétele alapján kedd reggel kocsisor kígyózott a Monor és Monorierdő közt található Mol benzinkútnál, mindkét irányból. Az egyik oldalon körülbelül háromszáz méter hosszú autóoszlop alakulhatott ki. A töltőállomás felé vezető kanyarodó sávot egy megkülönböztető jelzésű jármű, feltehetően a polgárőrsé autója zárta, és irányította a forgalmat.

A Mol szerint beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon, miután több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag, majd az autósok felvásárolták a drágább fajtákat is. Tapasztalataik szerint furcsa dominóhatás alakult ki Budapesten: azok a kutak viselik az extra terhelést, ahová a máshonnan elküldött autósok áradata zúdul, így viszont ez utóbbiaknál is gyorsabban merülnek ki a készletek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock.com)

 

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.