Több száz méteres kocsisor kígyózott a monori benzinkút előtt

Ez már a harmadik hét, hogy a Mol az üzemanyagellátás biztonságára hivatkozva nem szállít üzemanyagot azokra a kis benzinkutakra, amelyeknek korábban nem ők szállítottak. Ez nagyjából 500 kutat jelent. 

2022. december 6., 15:39

Szerző:

A 24.hu egyik olvasójának felvétele alapján kedd reggel kocsisor kígyózott a Monor és Monorierdő közt található Mol benzinkútnál, mindkét irányból. Az egyik oldalon körülbelül háromszáz méter hosszú autóoszlop alakulhatott ki. A töltőállomás felé vezető kanyarodó sávot egy megkülönböztető jelzésű jármű, feltehetően a polgárőrsé autója zárta, és irányította a forgalmat.

A Mol szerint beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon, miután több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag, majd az autósok felvásárolták a drágább fajtákat is. Tapasztalataik szerint furcsa dominóhatás alakult ki Budapesten: azok a kutak viselik az extra terhelést, ahová a máshonnan elküldött autósok áradata zúdul, így viszont ez utóbbiaknál is gyorsabban merülnek ki a készletek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock.com)

 

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.