Több budapesti oltópontra nem érkezett oltóanyag, nem tudták elkezdeni az oltást

A Szt. Kristóf Szakrendelő március eleje óta kijelölt oltópont.

2021. március 14., 19:44

Szerző:

Az újbudai alpolgármester bejelentette, hogy nem érkezett vakcina az egyik kerületi oltópontra, és ezért nem tudták elkezdeni az oltást.

Bakai-Nagy Zita alpolgármester a Szt. Kristóf Szakrendelőről írt, amely március eleje óta kijelölt oltópont. „Március eleje óta kijelölt oltópont az újbudai Szt. Kristóf Szakrendelő. Az ottani kollégáink rögtön berendezték az oltóhelyeket, megszervezték az oltási rendet. És azóta várunk és várunk és várunk. Újbudaiak százait, ezreit tudták volna beoltani az orvosaink, de nem kapnak oltóanyagot ehhez” - írta Bakai-Nagy Zita.

A Szt. Kristóf Szakrendelőn kívül a Telex két forrásból arról értesült, hogy a XIII. kerület Szegedi úti rendelőintézete is hasonló gondokkal küzd, ugyanis ide sem érkezett meg a vakcinaszállítmány. Itt hétfőre alakították át a rendelő ötödik emeletét, hogy alkalmas legyen az oltásra, emiatt azóta szünetel az infúziós terápia, az oltás viszont nem kezdődött el. A dolgozóknak nincsenek információik arról, milyen vakcinával hány embert kellene oltaniuk, illetve az oltás tervezett megkezdésére oltóanyagot sem kaptak - írták.

(A kiemelt képünk illusztráció/Forrás: 168 archív)

 

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.