Tízéves kisfiút gyűrt maga alá a villamos a Haller utcában – VIDEÓ

Szörnyű baleset történt a IX. kerületi Haller utcában. Egy 10 év körüli kisfiú nekirohant a robogó villamosnak, amely szerencsételnül maga alá gyűrte. 

2023. július 18., 10:04

Szerző:

A szerelvény éppen két megálló közt robogott, amikor a gyermek – eddig ismeretlen okok miatt – nekirohant. Az ütközés után a gyerek szerencsétlen módon egyenesen a szerelvény alá csúszott, amely maga alá gyűrte. Bár a villamos azonnal megállt, a baj megtörtént: a fiúcska a szerelvény alá szorult – írja a Bors. A helyszínre azonnal riasztották a mentőket, a tűzoltókat és a rendőröket is, ugyanis a gyerek olyannyira beszorult, hogy őt a tűzoltóknak kellett kiemelni a súlyos monstrum alól.

A Katasztrófavédelem munkatársainak sikerült kiszabadítaniuk a kicsit, akit aztán azonnal a Heim Pál Kórházba szállítottak.

„Elgázolt egy embert a villamos Budapest IX. kerületében, a Haller utcában. Az esethez riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók kiemelték a szerencsétlenül járt illetőt, és átadták őt a mentőknek” – közölte a lappal a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

(Kiemelt képünk: Az 1579 pályaszámú TW 6000-es villamos a Haller utcában. Fotó: Wikimedia Commons/Sir Morosus)

2023. szeptember 29., 19:51

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

2023. szeptember 29., 18:57

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.