Titkolják, mire cserélte Lázár az S8-as Audiját

Lejárt az a kéthetes határidő, amit Lázár János szabott saját magának annak az S8-as Audi szolgálati autónak a lecserélésére, amely miatt sok kritika érte. Az általa vezetett hódmezővásárhelyi önkormányzatnál csak annyit árultak el, hogy Lázár megvált az S8-astól, azt azonban nem akarják megmondani, milyen autóval jár helyette a Fidesz parlamenti frakcióját is vezető politikus.

2011. március 1., 08:08

Lázár János azt mondta: leadja a polgármesteri hivatal által számára bérelt szolgálati autót, és a jövőben semmilyen gépjárművet nem kíván igénybe venni az önkormányzat költségére. A

szegedkurir.huinformációi szerint a két hét letelte után sem nem tudni, hogy Lázár mivel jár azóta. A hódmezővásárhelyi önkormányzatnál a lap szerint ezt nem akarták elárulni, Gőbl Vilmos sajtóreferens mindössze annyit közölt, hogy "a polgármester úr szavatartó emberként a mai nappal leadta a szolgálati kocsiját. Mostantól sem a hódmezővásárhelyi önkormányzat, sem a Fidesz-frakció nem viseli annak semmilyen költségét".

A szegedkurir.hu-nak az új jármű típusát firtató kérdését a sajtóreferens azzal hárította el, hogy magánemberként fenntartott autójával kapcsolatban a polgármester nem tartozik elszámolási kötelezettséggel. "A vagyoni helyzetét érintő minden kérdésről tájékoztatást kaphatnak a vagyonnyilatkozatából" - mondta Gőbl Vilmos. Erre ugyanakkor még sokat kell várni, a következő vagyonbevallás határideje ugyanis 2012 januárja. A Fidesz-frakció sajtófőnöke, Krakkó Ákos azt mondta: "Biztos vagyok benne, hogy a frakcióvezető úr nem akar titkot csinálni ebből". De tőle sem tudta meg a lap az autó típusát, mert állítása szerint nem sikerült elérnie Lázárt, így nem tudta tőle megkérdezni, milyen autóval jár most.

2024. április 27., 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.