Tagadja a korrupciós vádakat Cseh Katalin

A momentumos politikus megtette a szükséges jogi lépéseket az ügyben.

2021. július 20., 19:58

Szerző:

Cseh Katalin Facebook-oldalán reagált a róla szóló „leleplező cikkre”, mely szerint egy általa utoljára három évvel ezelőtt vezetett cég uniós pályázatokon nyert. A „leleplezés” egy Facebook-videón és a nyilvános cégjegyzéken alapul. A Momentum európai parlamenti képviselője 2013 és 2018 között volt ügyvezetője a Pannónia Nyomda Kft-nek. A cég azalatt, amíg Cseh Katalin volt az ügyvezetője 68 és 217 millió forint EU-s támogatást nyert el két pályázaton. A céget Cseh Katalin apja, Cseh Tibor alapította 2010-ben.

A momentumos politikus 2018 januárjában mondott le a cég vezetéséről, bő egy évvel azelőtt, hogy EP-képviselőnek választották meg. Facebook-posztjában azt írja, „a propagandamédiában összeadták az ugyanabba az ipari parkba bejegyzett összes cég és vállalkozás által elnyert uniós támogatást, ahol az a nyomda is működik, amit egykor édesapám vezetett”.

Az ellenzéki politikus szerint a Fideszt zavarja a korrupcióellenes tevékenysége és ezért próbálták megfélemlíteni ezzel a cikkel. Hozzáteszi: megteszi a szükséges jogi lépéseket az ügyben.

Cseh Katalin posztjához Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője is hozzászólt. A jobboldali média egyik kedvenc politológusa szerint „a videók alapján újabb részletek jöhetnek”. Deák Dániel hozzáteszi: szerinte a hír azt bizonyítja, hogy nemcsak kormányközeli pályázók nyerhetnek EU-s támogatást.

 (Kiemelt kép: Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)