Itt a Magyar Nemzet leleplezése Cseh Katalinról

A kormányközeli lap a Bennfentes.net-re hivatkozva leplezte le a momentumos politikust. 

2021. július 20., 12:12

Szerző:

Kiderült, hogy Cseh Katalin ügyvezetője volt egy nyomdai cégnek, amelyik nyert EU-s támogatást – írta meg a Magyar Nemzet a bennfentes.hu „oknyomozó cikkére” hivatkozva. Nem véletlen az idézőjel: a két újság egy facebookos videó és a cégjegyzék alapján megírta, hogy a momentumos politikus a Pannónia Nyomda Kft.-ben volt ügyvezető 2013-tól 2018-ig, a cég pedig indult európai uniós pályázatokon, és nyert. Több mint 68 millió forint támogatást nyertek el hologramos technológia kifejlesztésére, majd később a cég 217 millió forintot nyert úgynevezett holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató kifejlesztésére.

Ahogy a kormányközeli lap is írta, Cseh Katalin 2018 januárjáig volt a cég ügyvezetője, ekkor lemondott a posztról. 2018-ban a politikus nem jutott be a Parlamentbe az országgyűlési választásokon, így akkor a Momentum elnökségével együtt lemondott ott is a vezető pozíciójáról. 2019-ben az európai parlamenti választásokon került be az EP-be, azóta EP-képviselő. 

A Magyar Nemzet cikke nem szól arról, hogy Cseh Katalin elkövetett-e valami törvénybeütközőt azzal, hogy az általa vezetett cég EU-s támogatást nyert, de a cikket nagy leleplezésként tálalták. 

 

(Kiemelt kép forrása: Cseh Katalin Facebook-oldala)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.