Szívinfarktust kapott egy résztvevő, leállították a fesztivált Dunakeszin

Érelzáródás okozott szívinfarktust a Dunakeszi Feszt egyik fesztiválozójának.

2023. szeptember 10., 17:11

Szerző:

Éjfél után leállították a Dunakeszi Feszt nevű két és fél napos zenei fesztivált. Egy ember rosszul lett, sokáig küzdöttek az életéért – írja az Infostart.

„A Dunakeszi Fesztet ma este egy nagyon súlyos szívinfarktus miatt idő előtt be kellett zárni” – írja a város egyik alpolgármestere a közösségi oldalán. Az eset már a főfellépő, a Halott Pénz-koncert után történt.

Sipos Dávid azt írta, hogy a gyors helyszíni mentős beavatkozásnak köszönhetően a beteget kórházba szállították. „Nagyon köszönjük a helyszíni egészségügyi dolgozóknak, a mentősöknek és a helyszínre szórakozni érkező NAV egyik pénzügyi nyomozójának, aki egészségügyi végzettségének köszönhetően azonnal megkezdte az újraélesztést” – zárja bejegyzését Sipos.

Az Infostart úgy tudja, az idősebb férfit kritikus állapotban vitték kórházba, rohammentő jött érte. A mentők szerint kizárólag azért találták életben a fesztiválozót, mert a helyszínen már kapott szakszerű elsősegélyt. A portál szerint az illető már jól van, beszéltek vele, evett, nincs az intenzíven, ha minden rendben lesz, négy nap múlva hazaengedik. Egy ér záródott el és ez okozta az infarktust.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: OMSZ Facebook oldala)